Hyttebooking, bookingsystem for hytte, gratis bookingsystem
Leie ut hytta? her er 4 ting du bør tenke på
I disse tider med høyere priser på strøm, økende inflasjon og høyere rente er alle ekstrainntekter kjærkomne. Hytta blir kanskje ikke brukt like mye som før, samtidig som kostnadene på den har økt.

Visste du at mange er interessert i å leie din hytte en helg eller en uke i ferien sin?

Hvis du ser etter tips på hvordan du kan dekke dine kostnader og tjene på hytten når den står ledig, så har vi samlet in tips til deg som ønsker å leie ut hytta di på en best mulig måte.

Det er fire faktorer du må tenke over:

  1. Synlighet
  2. Pålitelige leietakere
  3. Administrasjon – online betaling, kalender og automatisert adgang
  4. Automatisere tilgang til hytten

1. Synlighet

Kanaler for utleie som Finn.no og AirBnB gir deg god synlighet, søkemulighetene gjennom filtre og kart er omfattende. Noen kunder har opplevd at slike kanaler kan fordyre hytta betydelig og i tillegg skjer det at kalendre som skal vise når hytta er opptatt ikke alltid oppdaterer og krever ekstra handling av deg. Det betyr at det kommer henvendelser på leie av hytta når den allerede er opptatt, og kanskje også omvendt. Kanalen holder ikke hva den lover når det gjelder å forenkle administrasjon. Ofte hjelper den deg å gjøre hytta synlig, finne en leietaker og ta betaling øyeblikkelig, men det stopper der. Disse kanalene har ofte mange utleiere og brukere og dermed mye informasjon om erfaringer utleiere har med leietakere. Såkalte reviews som kan hjelpe deg å sile profiler med dårlig rykte. Sånn sett vil du oppnå god synlighet, finne verktøy som mer eller mindre hjelper leietakere å finne deg og du vil ofte kunne finne pålitelige leietakere. Men dette koster ofte mer enn det som føles rimelig, og i noen tilfeller fordyrer det hytteleien, så mye at kunden trekker seg.

2. Pålitelige leietakere 

Ett moderne bookingssystem vil være fordelaktig på alt dette, og ideelt kunne tilby å finne de «riktige leietakerne» og gjøre bookingen mest mulig automatisk. Her kan man også legge inn vilkår for leie som leietaker må godkjenne før leie.  I tillegg verifiseres leietakere med BankID eller Vipps.

3. Administrasjonsverktøy – bookingsystem 

Når du leier ut hytten gjennom finn.no eller andre kanaler, så vil du kanskje ha et godt bookingsystem som lar dine potensielle kunder finne ledig tid og betale online. Slik at du slipper mye korrespondanse og sløsing av tid. Ett moderne bookingsystem forstår dine behov for å kunne avstemme utleie med når du vil bruke hytta selv, hvordan du vil prise den med tilleggstjenester etc. Tilleggstjenester kan da være for ekstra seng/plass, sengetøy, ved, strøm, kano, fritidsbåt, badestue, til fiske osv.

Det finnes også bookingsystem der ute som er bygget opp på freemium modell, som i forbausende grad kan gi deg mange av verktøyene som du vil trenge når du skal leie ut – helt gratis! Mange hytteeiere bruker mye tid på å administrere hytta gjennom telefoner og mailer, skrive huskelister og det er en risiko for feil og misforståelser. Gibbs.no frigjør din tid til å tenke mer på hvordan du vil profilere hytta, optimalisere treff på din hjemmeside osv.  F.eks så har selskapet Gibbs AS utviklet ett bookingssystem som har tenkt gjennom alle sider ved kundereisen og gjør det enkelt for deg å legge ut en hytte til leie og deretter for interessenter å raskt leie den.

Automatisere utleie: Bilde viser bookingsystem, betaling og når kunden får sms kode for å åpne utleieobjektet
En lenke til annonsen din på Gibbs.no på din facebook-/ Instagramside der du pleier å profilere og markedsføre hytta, så kan interesserte enkelt sjekke ut når det er ledig, sende en forespørsel om å leie, eller leie øyeblikkelig og betale på f.eks Vipps. Gibbs kan også integrere bookingløsningen på din hjemmeside slik at det ser ut til at bestillingen skjer på ditt eget domene. Gjennom en iFrame er verktøyet klar til bruk og bestilling kan gjøres rett fra din hjemmeside.

4. Tips til digitale låser for hytter 

En digital lås, som for eksempel en nøkkel boks eller en nøkkelfri lås, gjør det mulig for leietakeren å booke hytte og deretter å låse opp og låse igjen hytten. Dette gjør inn- og utsjekking enkel og behagelig for leietakeren, og samtidig gir det utleier kontroll over tilgangen til hytten. disse låsene fungere uten strøm eller internett.

1. Nøkkelfri lås

Bilde av demo dør med installert digital lås

2. Automatisere utleie med digital nøkkelboks 

Digital nøkkelboks

Gratis bookingsystem 

Du kan velge blant flere typer kundereiser på Gibbs.no etter ditt behov, men hovedregelen er at hvis du vil håndtere betalingen selv så er bookingsystemet gratis. I en begrenset periode tilbyr vi ett tosifret antall nye kunder å prøve systemet gratis ut året mot å bare betale 3 % av leien (dette går ikke til oss men til betalingsløsningen Nets). Vi tilbyr helt gratis bookingsystem for hytte. Vi har en premium versjon også med integrasjon til låssystem. Da vil du kunne leie ut hytta med elektronisk kode, uten å være avhengig av internett.

Bookingsystem, gibbs.no, med online betaling
Vil du vite mer om gratis bookingsystem for hytte. Se hvordan Gibbs AS har automatisert utleie for Maridalsveien : Selvbetjent utleie for Maridalsveien eller se hvordan et demo utleieobjekt fungerer på: gibbs.no

Vil du komme i gang? ta kontakt med oss her!

Se andre innlegg

bookingkalender, booking kalender, bookingsystem fra gibbs.no

Booking kalender for optimal utleiedrift

Booking kalender er avgjørende for å optimalisere utleiedriften. Enten du driver et idrettsanlegg, selskapslokale, hytte, badstue eller en annen type utleieobjekt, vil en booking kalender bidra til å organisere og effektivisere driften. Denne artikkelen utforsker...
gratis bookingsyste, fullpakket med funksjonalitet

Gratis Bookingsystem: Effektiv administrasjon av utleie

Oppdag kraften av gratis bookingsystem: Optimal ressursadministrasjon med Gibbs “bookingsystem“ Gratis bookingsystem Effektiv ressursadministrasjon er avgjørende for enhver virksomhet eller organisasjon. Gibbs AS tilbyr nå et gratis bookingsystem som gir deg den...

Gibbs AS nominert til digitaliseringspris

Algoritme løsningen "Gibbs sesongbooking" er nominert til digitaliseringsdirektoratets årlige utmerkelse!  Gibbs sesongbooking Løsningen det er snakk er et kraftig bookingsystem som benytter algoritmer til å fordele treningstider til lag og foreninger for et helt år...
Bookingsystem, Høgskolen i Østfold, gibbs AS, timebestilling, prosjekt, Effektiv ressursfordeling

En digital timeplan-planlegger helautomatiserer ressursfordelingen i skolen

Det er viktig å tildele riktig klasseromstype og størrelse med nødvendig utstyr til hvert fag og lærer, og gjøre dette på en effektiv og rettferdig måte. Tradisjonelt fordeles disse ressursene idag manuelt, noe som er er svært tidkrevende og utfordrende å...
Automatisere utleie: Bilde viser første del som er tilgjengelighetskalenderen

Fordeler med å automatisere utleie

Fordelene med å automatisere utleie er meget store. En automatisert utleie prosess gir leietakere fleksibilitet og frihet til å booke, betale og sjekke inn når de måtte selv ønske, uten å måtte forholde seg til faste innsjekkingstider eller ansatte som leverer ut nøkkel.

Bookingsystem, gibbs.no, bookingsystem med online betaling, gratis bookingsystem, selvbetjent booking

Selvbetjent utleie for Maridalsveien borettslag – Book, betal og tilgangskode på sms

Siste måneden har vi jobbet med et meget spennende prosjekt sammen med Maridalsveien borettslag. Dette er et borettslag som har en stor satsing på å skape et trivelig bomiljø.

Algoritmene tildeler treningstider med 100% nøyaktighet!

De siste 6 månedene har vi jobbet med utvikling av Gibbs sesongbooking i et pilotprosjekt sammen med Halden idrettsråd, Lørenskog, Sarpsborg og Enebakk kommune. Målet med prosjektet var å automatisere tildeling av treningstider til idrettslag/foreninger, samt forenkle...
Bookingsystem, sesongbooking, sesongleie algoritme

Tildele treningstider til idrettsklubber – Excel 40 timer eller algoritme 0,8 sek

Etter 4 lange måneder med workshops, idémyldring, wireframes, utvikling, hodepine, glede også hodepine igjen, så begynner vi endelig å se lyset i tunnelen.

Oppskriften til suksess?

Å gå i arbeid med offentlig sektor og akademia har så langt vært oppskriften til suksess. Det smarte med trepartssamarbeidet er at man bruker kompetansen, innsikten og erfaringene til alle parter for å komme frem til gode løsninger. Studentene har så langt gjennomført...

Unik festival løsning for Opera Østfold

Vi er veldig fornøyde med løsningen gibbs teamet har levert. Det vil sikre vårt publikum deres egen digitale guide til gode kunstneriske opplevelser spredt over byen under festivalen"Malin Østli - Markedsjef Sommeren 2021 arrangerer Opera Østfold Fredriksten...

Vi elsker innovasjon

Ikke liker, men elsker det! Har du en idé som du gjerne vil få ut til live? Eller en digital utfordring? Hvorfor ikke utfordre gibbs teamet med den?