Badstue, Gibbs bookingsystem, bookingsystem for badstue, badstue booking, badstue fredrikstad
Absolutt Must-Know Fordeler av Badstuebruk

Badstuekulturen har lenge vært en del av mange samfunn, og det er ikke uten grunn. Enten du er en badstu-entusiast eller bare nysgjerrig på fordelene, er det en ting som er sikker: Badstuebruk har utallige helsegevinster som du definitivt bør ta i betraktning. Så, oops, hvis du fortsatt tviler på hvorfor du bør hoppe inn i badstuen, la meg overbevise deg med noen handpicked grunner – tbh, du vil bli overrasket!

Økt Sirkulasjon og Hjertefrekvens (5-10 minutter)

Hvis du virkelig ønsker å gi hjertet ditt en liten trening uten å lace opp joggeskoene, er badstuen stedet å være. En undeniably interessant studie publisert i «Journal of Human Kinetics» i 2018 påviste at bruk av badstue fører til en økning i hjertefrekvensen og forbedret sirkulasjon. Dette kan bidra til å forbedre hjertets helse og generell kardiovaskulær funksjon – seriøst, hvem hadde trodd at å sitte stille kunne gjøre en slik forskjell?

Økt Svettetokter og Avgiftning (10-15 minutter)

Noe som er ganske definitivt med badstuebesøk, er den uunngåelige svettetokten. Men her er hemmeligheten: Denne svettingen er faktisk kroppens måte å rense seg selv på. Gjennom økt temperatur kan badstuebehandling bidra til å akselerere avgiftningsprosessen – det er som om kroppen din får en skikkelig detox-session. På bare 10-15 minutter kan du virkelig gi kroppen din en grundig rens – og ærlig talt, hvem kunne motstå en slik rensende opplevelse?

Avslapning og Stressreduksjon (15-20 minutter)

Livet kan være travelt, og det er viktig å finne måter å slappe av på. Her kommer badstuen til unnsetning! En forskning publisert i «International Journal of Stress Management» i 2005 antyder at badstuøkter kan bidra til avslapning og redusert stress. Det er som en oase av ro midt i den hektiske hverdagen – helt klart en måte å gi deg selv en velfortjent pause.

Utskillelse av Endorfiner (Lykkehormoner) (20-30 minutter)

Hvis du noen gang har lurt på hvorfor du føler deg så fantastisk etter en runde i badstuen, skyldes det sannsynligvis endorfiner. Disse feel-good hormonene frigjøres omtrent 20-30 minutter inn i badstueøkten, og de kan virkelig løfte humøret ditt. Så neste gang du føler deg litt nede, vet du hva som må til – en rask tur til badstuen for å få humøret ditt på topp igjen!

Forbedret Hudhelse (20-30 minutter)

Visste du at badstuebruk også kan ha en positiv effekt på huden din? En studie publisert i «Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology» i 2007 diskuterer hvordan badstueøkter kan forbedre hudhelsen ved å fremme blodsirkulasjonen til huden. Dette kan føre til en sunnere og mer strålende hud – helt sikkert en fantastisk bonus!

Muskelavslapning og Smertelindring (20-30 minutter)

Har du følt deg stiv og øm etter en hard treningsøkt? Badstue kan være løsningen! Forskning publisert i «Journal of Rheumatology» i 1991 antyder at badstuebehandling kan føre til muskelavslapning og lindre muskelsmerter. Så hvis du noen gang føler at musklene dine trenger litt ekstra omsorg, kan en tur til badstuen være akkurat det du trenger – helt ærlig, hvem kunne motstå den ultimate avslapningen?

Styrket Immunsystemrespons (30-40 minutter)

Å ha et sterkt immunsystem er avgjørende for å beskytte deg mot sykdommer. Og her er en overraskelse: Badstuøkter kan faktisk gi immunsystemet ditt en boost! En studie publisert i «Pflugers Archiv – European Journal of Physiology» i 2002 diskuterer hvordan badstuøkter kan ha positive effekter på immunsystemet ditt. Så hvorfor ikke gi kroppen din en hjelpende hånd ved å tilføre litt ekstra varme?

Denne artikkelen dekker bare noen få av de utallige fordelene ved bruk av badstue. Husk at individuelle opplevelser kan variere, så det er alltid viktig å være forsiktig, spesielt hvis du har underliggende helseproblemer. I tillegg er kildene som er nevnt, generelle indikasjoner på forskningslandskapet fram til september 2021. For den mest oppdaterte og detaljerte informasjonen, anbefales det å konsultere nylige medisinske publikasjoner og studier.

Så, absolutt, når du vurderer helsefordelene ved bruk av badstue, er det ikke noe tvil om at det er en praktisk måte å forbedre helsen din på. Du kan virkelig stole på de mange positive effektene som en badstuøkt kan gi deg. Så hvorfor ikke unne deg litt selvpleie og omtanke – det er definitivt en beslutning du ikke vil angre på!

Husk, for alltid å føle deg fantastisk, er badstue bare en rask og enkel økt unna. Så, hvorfor ikke hoppe inn i varmen og oppleve disse utrolige helsefordelene på nært hold?

Se andre innlegg

Pilotprosjekt Båtgruppa & Gibbs.no

Store båtplasser står ledige ukesvis om sommeren på marinaer og båthavner langs kysten vår. Hvis vær og vind i ukjent farvann ikke spiller på lag vet vi alle hvor verdifullt det er å komme til en trygg havn for en natt eller tre. Din båtplass er attraktiv i sommer....
bookingkalender, booking kalender, bookingsystem fra gibbs.no

Booking kalender for optimal utleiedrift

Booking kalender er avgjørende for å optimalisere utleiedriften. Enten du driver et idrettsanlegg, selskapslokale, hytte, badstue eller en annen type utleieobjekt, vil en booking kalender bidra til å organisere og effektivisere driften. Denne artikkelen utforsker...
gratis bookingsyste, fullpakket med funksjonalitet

Gratis Bookingsystem: Effektiv administrasjon av utleie

Oppdag kraften av gratis bookingsystem: Optimal ressursadministrasjon med Gibbs “bookingsystem“ Gratis bookingsystem Effektiv ressursadministrasjon er avgjørende for enhver virksomhet eller organisasjon. Gibbs AS tilbyr nå et gratis bookingsystem som gir deg den...

Gibbs AS nominert til digitaliseringspris

Algoritme løsningen "Gibbs sesongbooking" er nominert til digitaliseringsdirektoratets årlige utmerkelse!  Gibbs sesongbooking Løsningen det er snakk er et kraftig bookingsystem som benytter algoritmer til å fordele treningstider til lag og foreninger for et helt år...
Hyttebooking, bookingsystem for hytte, gratis bookingsystem

Leie ut hytta? her er 4 ting du bør tenke på

I disse tider med høyere priser på strøm, økende inflasjon og høyere rente er alle ekstrainntekter kjærkomne. Hytta blir kanskje ikke brukt like mye som før, samtidig som kostnadene på den har økt. Visste du at mange er interessert i å leie din hytte en helg eller en...
Bookingsystem, Høgskolen i Østfold, gibbs AS, timebestilling, prosjekt, Effektiv ressursfordeling

En digital timeplan-planlegger helautomatiserer ressursfordelingen i skolen

Det er viktig å tildele riktig klasseromstype og størrelse med nødvendig utstyr til hvert fag og lærer, og gjøre dette på en effektiv og rettferdig måte. Tradisjonelt fordeles disse ressursene idag manuelt, noe som er er svært tidkrevende og utfordrende å...
Automatisere utleie: Bilde viser første del som er tilgjengelighetskalenderen

Fordeler med å automatisere utleie

Fordelene med å automatisere utleie er meget store. En automatisert utleie prosess gir leietakere fleksibilitet og frihet til å booke, betale og sjekke inn når de måtte selv ønske, uten å måtte forholde seg til faste innsjekkingstider eller ansatte som leverer ut nøkkel.

Bookingsystem, gibbs.no, bookingsystem med online betaling, gratis bookingsystem, selvbetjent booking

Selvbetjent utleie for Maridalsveien borettslag – Book, betal og tilgangskode på sms

Siste måneden har vi jobbet med et meget spennende prosjekt sammen med Maridalsveien borettslag. Dette er et borettslag som har en stor satsing på å skape et trivelig bomiljø.

Algoritmene tildeler treningstider med 100% nøyaktighet!

De siste 6 månedene har vi jobbet med utvikling av Gibbs sesongbooking i et pilotprosjekt sammen med Halden idrettsråd, Lørenskog, Sarpsborg og Enebakk kommune. Målet med prosjektet var å automatisere tildeling av treningstider til idrettslag/foreninger, samt forenkle...
Bookingsystem, sesongbooking, sesongleie algoritme

Tildele treningstider til idrettsklubber – Excel 40 timer eller algoritme 0,8 sek

Etter 4 lange måneder med workshops, idémyldring, wireframes, utvikling, hodepine, glede også hodepine igjen, så begynner vi endelig å se lyset i tunnelen.

Vi elsker innovasjon

Ikke liker, men elsker det! Har du en idé som du gjerne vil få ut til live? Eller en digital utfordring? Hvorfor ikke utfordre gibbs teamet med den?