Vi elsker innovasjon

Ikke liker, men elsker det!

Har du en idé som du gjerne vil få ut til live? Eller en digital utfordring?
Hvorfor ikke utfordre gibbs teamet med den?

Hvordan tildele tider på et idrettsanlegg rettferdig?
oktober 15, 2020

Sammen med Lørenskog, Sarpsborg og Enebakk kommune skal vi utvikle et super system som organiserer og tildeler tider til lag, foreninger og bedrifter.

Problematikken

Hvert år må forskjellige klubber, lag og foreninger gjennom en prosess hvor de skal søke om faste tider til sine idrettsaktiviteter. Kommunene skal da etter beste evne tildele disse tidene rettferdig og samstemt med vedtatte retningslinjer. 

Alle lag, foreninger, privatpersoner, bedrifter eller andre som skal leie en idrettshall eller gymsal for en hel sesong må søke om dette i begynnelsen av hvert år. Dette gjøres i dag gjennom et søknadsskjema i de aller fleste kommuner. Prosessen tar ekstremt lang tid for både søkeren og kommunen. Alt fra 1 til 3 måneder sammenlagt. 

Det er flere utfordringer som oppstår for både kommuner og for søkere. 

Her er noen av de utfordringene vi har kartlagt:

For søkere:

  1. Tidkrevende å fylle ut skjema 
  2. Må gjennom samme prosess hvert år
  3. Tildele tid videre til lag & foreninger

For kommuner:

  1. Ekstremt mange skjema å forholde seg til 
  2. Manuell prosess for å få kabalen til å gå opp 
  3. Fordele tid rettferdig for alle søkere  

Se for deg at du får 100 søknader om treningstider. Hver søknad har tider for 10-50 lag som ønsker forskjellige tider. I tillegg søkes det om 10-20 forskjellige idrettshaller og gymsaler som er inndelt i baner. På toppen av kaken kommer kamper og endringer av tider. 

Alt dette skal føres inn i Excel ark for å skape oversikt og deretter tildeles rettferdig basert på noen kriterier som alder, antall medlemmer eller nivå. 

Kan du tenke deg hvor ekstremt krevende det er?

Dette ønsker vi å gjøre noe med! I samarbeid med Enebakk, Lørenskog og Sarpsborg kommune har vi satt oss mål om å automatisere denne prosessen slik at alle involverte parter sparer tid, får rettferdig tildeling og bedre bruker opplevelse.

Ved å videreutvikle gibbs.no sitt bookingsystem skal vi snu på måten sesongbooking gjøres i fremtiden. Dette i tett samarbeid med kommunene. 

Vi gleder oss til slutt resultatet! 

Vil du vite mer? [email protected]

 

Se andre innlegg

Automatisere utleie: Bilde viser første del som er tilgjengelighetskalenderen

Fordeler med å automatisere utleie

Fordelene med å automatisere utleie er meget store. En automatisert utleie prosess gir leietakere fleksibilitet og frihet til å booke, betale og sjekke inn når de måtte selv ønske, uten å måtte forholde seg til faste innsjekkingstider eller ansatte som leverer ut nøkkel.

Selvbetjent utleie for Maridalsveien borettslag – Book, betal og tilgangskode på sms

Siste måneden har vi jobbet med et meget spennende prosjekt sammen med Maridalsveien borettslag. Dette er et borettslag som har en stor satsing på å skape et trivelig bomiljø.

Algoritmene tildeler treningstider med 100% nøyaktighet!

De siste 6 månedene har vi jobbet med utvikling av Gibbs sesongbooking i et pilotprosjekt sammen med Halden idrettsråd, Lørenskog, Sarpsborg og Enebakk kommune. Målet med prosjektet var å automatisere tildeling av treningstider til idrettslag/foreninger, samt forenkle...

Tildele treningstider til idrettsklubber – Excel 40 timer eller algoritme 0,8 sek

Etter 4 lange måneder med workshops, idémyldring, wireframes, utvikling, hodepine, glede også hodepine igjen, så begynner vi endelig å se lyset i tunnelen.

Oppskriften til suksess?

Å gå i arbeid med offentlig sektor og akademia har så langt vært oppskriften til suksess. Det smarte med trepartssamarbeidet er at man bruker kompetansen, innsikten og erfaringene til alle parter for å komme frem til gode løsninger. Studentene har så langt gjennomført...

Unik festival løsning for Opera Østfold

Vi er veldig fornøyde med løsningen gibbs teamet har levert. Det vil sikre vårt publikum deres egen digitale guide til gode kunstneriske opplevelser spredt over byen under festivalen"Malin Østli - Markedsjef Sommeren 2021 arrangerer Opera Østfold Fredriksten...

«Moderne event-organisering» med Visit Fredrikstad

"Reiselivet er i konstant endring, og dette året har gitt helt nye utfordringer. Visit Fredrikstad og Hvaler er opptatt av å alltid være på utkikk etter innovasjon som gjør oss rustet for fremtiden. gibbs.no er en samarbeidspartner som ser utfordringer og kjapt gjør...

«Goodbye søknader» med Hiof & Halden kommune

Hva må man egentlig tenkte på når man skal lage et offentlig arrangement? En søknad til kommunen, en til parkerings etaten, en til politi, en til brannvesen, en til… totalt kanskje opp til 13stk?

Rigge destinasjonsselskaper for fremtiden

Vi har gleden av å presentere inngåelse av samarbeid med Haldenkanalen Regionalpark. De jobber med merkevarebygging, utvikling av opplevelsesnæringen, primærnæringen og stedsutvikling i Aurskog-Høland, Rømskog, Marker, Aremark og Halden kommune. ​​ ...

Klar for å prøve
noe nytt?