Badstue, Gibbs bookingsystem, bookingsystem for badstue, badstue booking, badstue fredrikstad
Absolutt Must-Know Fordeler av Badstuebruk

Badstuekulturen har lenge vært en del av mange samfunn, og det er ikke uten grunn. Enten du er en badstu-entusiast eller bare nysgjerrig på fordelene, er det en ting som er sikker: Badstuebruk har utallige helsegevinster som du definitivt bør ta i betraktning. Så, oops, hvis du fortsatt tviler på hvorfor du bør hoppe inn i badstuen, la meg overbevise deg med noen handpicked grunner – tbh, du vil bli overrasket!

Økt Sirkulasjon og Hjertefrekvens (5-10 minutter)

Hvis du virkelig ønsker å gi hjertet ditt en liten trening uten å lace opp joggeskoene, er badstuen stedet å være. En undeniably interessant studie publisert i «Journal of Human Kinetics» i 2018 påviste at bruk av badstue fører til en økning i hjertefrekvensen og forbedret sirkulasjon. Dette kan bidra til å forbedre hjertets helse og generell kardiovaskulær funksjon – seriøst, hvem hadde trodd at å sitte stille kunne gjøre en slik forskjell?

Økt Svettetokter og Avgiftning (10-15 minutter)

Noe som er ganske definitivt med badstuebesøk, er den uunngåelige svettetokten. Men her er hemmeligheten: Denne svettingen er faktisk kroppens måte å rense seg selv på. Gjennom økt temperatur kan badstuebehandling bidra til å akselerere avgiftningsprosessen – det er som om kroppen din får en skikkelig detox-session. På bare 10-15 minutter kan du virkelig gi kroppen din en grundig rens – og ærlig talt, hvem kunne motstå en slik rensende opplevelse?

Avslapning og Stressreduksjon (15-20 minutter)

Livet kan være travelt, og det er viktig å finne måter å slappe av på. Her kommer badstuen til unnsetning! En forskning publisert i «International Journal of Stress Management» i 2005 antyder at badstuøkter kan bidra til avslapning og redusert stress. Det er som en oase av ro midt i den hektiske hverdagen – helt klart en måte å gi deg selv en velfortjent pause.

Utskillelse av Endorfiner (Lykkehormoner) (20-30 minutter)

Hvis du noen gang har lurt på hvorfor du føler deg så fantastisk etter en runde i badstuen, skyldes det sannsynligvis endorfiner. Disse feel-good hormonene frigjøres omtrent 20-30 minutter inn i badstueøkten, og de kan virkelig løfte humøret ditt. Så neste gang du føler deg litt nede, vet du hva som må til – en rask tur til badstuen for å få humøret ditt på topp igjen!

Forbedret Hudhelse (20-30 minutter)

Visste du at badstuebruk også kan ha en positiv effekt på huden din? En studie publisert i «Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology» i 2007 diskuterer hvordan badstueøkter kan forbedre hudhelsen ved å fremme blodsirkulasjonen til huden. Dette kan føre til en sunnere og mer strålende hud – helt sikkert en fantastisk bonus!

Muskelavslapning og Smertelindring (20-30 minutter)

Har du følt deg stiv og øm etter en hard treningsøkt? Badstue kan være løsningen! Forskning publisert i «Journal of Rheumatology» i 1991 antyder at badstuebehandling kan føre til muskelavslapning og lindre muskelsmerter. Så hvis du noen gang føler at musklene dine trenger litt ekstra omsorg, kan en tur til badstuen være akkurat det du trenger – helt ærlig, hvem kunne motstå den ultimate avslapningen?

Styrket Immunsystemrespons (30-40 minutter)

Å ha et sterkt immunsystem er avgjørende for å beskytte deg mot sykdommer. Og her er en overraskelse: Badstuøkter kan faktisk gi immunsystemet ditt en boost! En studie publisert i «Pflugers Archiv – European Journal of Physiology» i 2002 diskuterer hvordan badstuøkter kan ha positive effekter på immunsystemet ditt. Så hvorfor ikke gi kroppen din en hjelpende hånd ved å tilføre litt ekstra varme?

Denne artikkelen dekker bare noen få av de utallige fordelene ved bruk av badstue. Husk at individuelle opplevelser kan variere, så det er alltid viktig å være forsiktig, spesielt hvis du har underliggende helseproblemer. I tillegg er kildene som er nevnt, generelle indikasjoner på forskningslandskapet fram til september 2021. For den mest oppdaterte og detaljerte informasjonen, anbefales det å konsultere nylige medisinske publikasjoner og studier.

Så, absolutt, når du vurderer helsefordelene ved bruk av badstue, er det ikke noe tvil om at det er en praktisk måte å forbedre helsen din på. Du kan virkelig stole på de mange positive effektene som en badstuøkt kan gi deg. Så hvorfor ikke unne deg litt selvpleie og omtanke – det er definitivt en beslutning du ikke vil angre på!

Husk, for alltid å føle deg fantastisk, er badstue bare en rask og enkel økt unna. Så, hvorfor ikke hoppe inn i varmen og oppleve disse utrolige helsefordelene på nært hold?

Se andre indlæg

Pilotprosjekt Båtgruppa & Gibbs.no

Store båtplasser står ledige ukesvis om sommeren på marinaer og båthavner langs kysten vår. Hvis vær og vind i ukjent farvann ikke spiller på lag vet vi alle hvor verdifullt det er å komme til en trygg havn for en natt eller tre. Din båtplass er attraktiv i sommer....
bookingkalender, bookingkalender, bookingsystem fra gibbs.no

Bookingkalender for optimal udlejningsdrift

Bookingkalenderen er afgørende for at optimere udlejningsdriften. Uanset om du driver et idrætsanlæg, selskabslokale, hytte, sauna eller en anden type lejebolig, vil en bookingkalender hjælpe med at organisere og effektivisere driften. Denne artikel udforsker…
gratis bookingsystem, spækket med funktionalitet

Gratis bookingsystem: Effektiv styring af lejemål

Oplev styrken ved gratis bookingsystem: Optimal ressourcestyring med Gibbs "booking system" Gratis bookingsystem Effektiv ressourcestyring er afgørende for enhver virksomhed eller organisation. Gibbs AS tilbyder nu et gratis bookingsystem, der giver dig...

Gibbs AS nomineret til digitaliseringsprisen

Algoritmeløsningen "Gibbs sæsonbooking" er nomineret til Digitaliseringsdirektoratets årlige pris! Gibbs sæsonbooking Den pågældende løsning er et kraftfuldt bookingsystem, der bruger algoritmer til at fordele træningstider til hold og foreninger i et helt år...
Kahyt booking, booking system til hytte, gratis booking system

Leje hytten ud? her er 4 ting du bør tænke over

I disse tider med højere elpriser, stigende inflation og højere renter er enhver ekstra indtægt velkommen. Hytten må ikke bruges så meget som tidligere, mens udgifterne til den er steget. Vidste du, at mange mennesker er interesserede i at leje din hytte for en weekend eller et...
Bookingsystem, Højskolen Østfold, gibbs AS, tidsbestilling, projekt, Effektiv ressourceallokering

En digital skemalægger fuldautomatiserer ressourcefordelingen på skolen

Det er vigtigt at tildele den rigtige klasseværelsestype og størrelse med det nødvendige udstyr til hvert fag og lærer, og at gøre dette på en effektiv og retfærdig måde. Traditionelt distribueres disse ressourcer manuelt i dag, hvilket er meget tidskrævende og udfordrende at...
Automatiser udlejning: Billedet viser den første del, som er tilgængelighedskalenderen

Fordele ved at automatisere udlejning

Fordelene ved at automatisere udlejning er meget store. En automatiseret lejeproces giver lejere fleksibilitet og frihed til at booke, betale og tjekke ind, når de vil, uden at skulle forholde sig til faste indtjekningstider eller medarbejdere, der udleverer nøgler.

Bookingsystem, gibbs.no, bookingsystem med online betaling, gratis bookingsystem, selvbetjeningsbooking

Selvbetjeningsudlejning til Maridalsveien boligforening - Book, betal og adgangskode på SMS

I sidste måned arbejdede vi på et meget spændende projekt sammen med Maridalsveien boligforening. Der er tale om en boligforening, der har stort fokus på at skabe et behageligt bomiljø.

Algoritmerne tildeler træningstider med 100% nøjagtighed!

Vi har de seneste 6 måneder arbejdet på udvikling af Gibbs sæsonbooking i et pilotprojekt sammen med Halden idrætsråd, Lørenskog, Sarpsborg og Enebakk kommune. Formålet med projektet var at automatisere tildelingen af træningstider til idrætshold/foreninger, samt at forenkle...
Bookingsystem, sæsonbestemt booking, sæsonbestemt lejealgoritme

Tildel træningstider til sportsklubber - Excel 40 timer eller algoritme 0,8 sek

Efter 4 lange måneder med workshops, brainstorming, wireframes, udvikling, hovedpine, glæde og hovedpine igen, begynder vi endelig at se lyset i tunnelen.

Vi elsker innovation

Kan ikke lide, men elsker det! Har du en idé, som du gerne vil føre ud i livet? Eller en digital udfordring? Hvorfor ikke udfordre Gibbs-holdet med det?